16 maart 2022

Kindcentrum ’t Schrijverke wint publieksprijs!

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen reikte maandagavond de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Noord-Brabant uit in het provinciehuis te ‘s-Hertogenbosch. Onder de genomineerden Kindcentrum ’t Schrijverke. Zij werden tweede en gingen met de publieksprijs naar huis.

In het provinciehuis werd een prachtige en inspirerende presentatie verzorgd over De Kunstuitleen. Door te werken in De Kunstuitleen hebben de leerlingen ondernemende vaardigheden ontwikkeld. Zij hebben de kunst dichter bij de kinderen op school, in de wijk en ook thuis gebracht. Daarnaast gebruiken de kinderen de kunst ook voor maatschappelijke projecten. Terecht glommen schooldirecteuren Miriam Stallaert en Marcia van der Wens van trots.

De Jury
De jury bestaat uit: Jelmer Evers, docent, lid bestuur AOb, Martijn de Kort, lid Provinciale Staten, ondernemer, Peter Pim Windhorst, journalist Omroep Brabant  en Esther van Zundert, journalist, hoofdredacteur kinderpersbureau.

Onderwijsprijs
Organisator van de Nationale Onderwijsprijs is de Stichting Nationale Onderwijsweek. De tweejaarlijkse prijs is in 1993 ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. In alle provincies wordt een provinciale onderwijsprijs uitgereikt. De ingezonden projecten en uitslagen zijn binnenkort te vinden op www.nationaleonderwijsweek.nl.