17 september 2020

Start nieuwbouw Campus aan de Lanen

In de wijk De Groote Wielen ontstaat iets moois, iets bijzonders. Stapje voor stapje komt de realisatie van de nieuwbouw voor ‘Campus aan De Lanen’ steeds dichterbij. De Gemeente ‘s-Hertogenbosch en Signum Onderwijs hebben een succesvolle aanbesteding voor Campus aan De Lanen te Rosmalen doorlopen. BMV Veldhoven heeft de opdracht gekregen tot het realiseren van de nieuwbouw voor Kindcentrum ‘Campus aan De Lanen’. 

Op dit moment loopt de bouwvoorbereiding en in het najaar zullen de werkzaamheden buiten echt gaan aanvangen. Vanaf 7 september worden de bouwhekken geplaatst en wordt het bouwterrein ingericht. De bouwwerkzaamheden, die begin oktober starten, duren naar verwachting ongeveer een jaar; dus najaar/eind 2021 wordt de oplevering verwacht. De opening van het nieuwe pand staat gepland voor eind 2021.

 

Campus aan De Lanen 
Campus aan De Lanen is een bijzondere plek. Waar de kindcentra in Den Bosch plaats bieden aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar, gaat dat in de Campus tot het 15e  jaar. Een hele bewuste keuze zodat kinderen langer kunnen profiteren van het onderwijsconcept. Daarnaast is  er langer de tijd om te kiezen voor het vervolgonderwijs. Naast deze doorgaande ontwikkelingslijn kenmerkt Campus aan De Lanen zich door de speerpunten “buiten zijn en buiten leren”. Duurzaamheid staat ook hoog in het vaandel en dat is terug te zien in
het ontwerp van het nieuwe gebouw, ontworpen door Paul de Ruiter Architects. Er zijn bewuste en doordachte keuzes gemaakt (zowel binnen als buiten) om dit te onderstrepen.